Binnenkort verkrijgbaar – de Nederlandstalige editie van Siva Tattva

9 Responses to Binnenkort verkrijgbaar – de Nederlandstalige editie van Siva Tattva

 1. Bhanumati July 6, 2011 at 12:47 pm #

  Great cover! Jai Shiva!

  • Raghava July 6, 2011 at 12:50 pm #

   Haribolo! 🙂

   • Shermaine January 15, 2012 at 2:54 pm #

    Good to see real expertise on display. Your cotnrbituoin is most welcome.

 2. radharamandas July 6, 2011 at 4:34 pm #

  Sri Sri Guru en Gauranga ji ki jay!

  Siva-Shambhu ji ki jay!

  Fijn dat het uit komt in het Nederlands.
  Ik weet dat je , je best hebt gedaan!
  Sorry maar de cover lijkt op een strip boek cover!

  IK heb weinig verstand van dus neem me niet kwalijk !

  Radhe Radhe!

  Vaisnavadasanudasa,

  Radharamandas

  • Raghava Pandit das July 7, 2011 at 8:16 am #

   Haribol Radharaman prabhu ji, dank voor je reactie.

   Het is belangrijk dat we allemaal achter het design staan en jouw mening telt zeker in deze.

   Wat ik heb gebruikt is een image van Lord Shiva vanuit een BG Sharma stijlcollectie; alom gepreen voor zijn unieke weergave van de Goden in de Indiase/Vedische schriften.
   Als je echt bezwaar hebt kan ik naar een andere oplossing zoeken. Niets is in steen gegroefd. 🙂

   Pranams. Yrs
   Raghava

 3. radharamandas July 7, 2011 at 12:16 pm #

  Sri Sri Guru en Gauranga ji ki jay !

  Beste prabhu ji Dandavat pranam,

  Ik zie het boodschap van Siva ji niet met de andere Devata`s in deze boek.
  Het gaat hier puur om Siva-tattva en het begrip of relatie tot hem !

  Als de meerderheid er van vind dat deze cover het beste is dan mag het wel op staan.
  Want Damodar das heeft al genoeg stripjes van zulke stijl, Hij zal deze prachtige boek ook daar tussen krijgen.

  Sorry ik kan het niet in vinden met al de drukte op de cover!
  Siva ji heeft prachtige meditatie poster`s / foto ! zie op Google !

  Dit is mijn mening prabhu ji, zo denk ik erover, het zal zeker mijn bewustzijn zijn!

  Neem me niet kwalijk!

  Ik ben jou zeer dankbaar dat je zoveel energie inzet voor onze Sanga en Guru Sewa !

  Thanks a lot !

  Vasnavadasanudasa,

  Radhramandas

  • Raghava Pandit das July 7, 2011 at 1:04 pm #

   Geen probleem prabhu ji – we gaan terug naar de tekentafel 😉

   Pranams,
   – Raghava

 4. Janaki Nath Das July 9, 2011 at 12:33 am #

  Haribolo!

  Ik zal ook mijn “twee centen” aan de discussie proberen toe te voegen: ik durfde het eigenlijk niet te zeggen maar mijn allereerste ingeving was ook in de geest van die van Radharaman prabhu. Ik begrijp echter wel je insteek voor dit design Raghava prabhu. Qua stijl is het design wat mij betreft super. Echter. het komt wellicht door 2 dingen dat het nu in de eerste instantie een beetje stripboekachtig over kan komen: 1) de afbeelding zie je nu slechts op bijna thumbnail formaat, en 2) De afbeelding heeft geen kader aan de zijkanten, en slechts 1 aan de onderkant. Dit wekt wellicht zo de associatie op van een kleurboek of een stripboek.

  Maar eigenlijk kunnen we er pas over oordelen als we een afbeelding op werkelijk formaat zien van dit design. Want zo heb ik een boek van Mandala Publishing, “The Heart of Krishna”, door Srila Bhakti Promode Puri Goswami Maharaja, en dit boek heeft eveneens geen kader, heeft ook een paginavulllende afbeelding van een schilderij van B.G. Sharma met eenzelfde logo-achtig lijstje waarin de titel zit verwerkt, en het ziet er gewoon prachtig uit!

  De stijl van B.G. Sharma is natuurlijk onmiskenbaar de klassieke Indiase schilderkunst, waarin hij absoluut een meester is. Persoonlijk is het mijn favoriete stijl en ben ik over het algemeen absoluut geen fan van de “westerse stijl” schilderijen van Vedische kunst (uitzonderingen daargelaten), maar ik kan me wel vinden in de 2 opmerkingen van Radharaman prabhu dat het 1) een beetje een drukke afbeelding is, en 2) dat wat er gaande is op de afbeelding niet direct verband houdt met wat je in het boek terugvindt (afgezien van het feit dat Heer Shiva centraal in de afbeelding voorkomt uiteraard).
  Bij een afbeelding van Heer Shiva in meditatieve houding kunnen we het verband leggen met de inhoud van het boekje: waar denkt Heer Shiva aan? Op wie mediteert hij? Ook, misschien i.p.v oranje/wit een andere kleurencombi gebruiken, of evt. een kader van “doorzichtig wit” o.i.d. eromheen. Net zoals Radharaman prabhu zegt, no offense, just thinking out loud! 😉 Qua stijl en intentie is het zeker top!

  Dandavats,

  Janaki Nath Das

  P.s.: Raghava-ji, waar heb jij die afbeelding vandaan als ik vragen mag? En als je ze digitaal hebt op goeie resoluties, kan ik ze dan misschien ook krijgen? 🙂 En je hebt ook nog iets tegoed van me.

  • Raghava July 9, 2011 at 9:54 am #

   Dank je en pranams Janaki prabhu.

   Alle punten worden zeker meegewogen. Grappig dat dezelfde discussie plaatsvindt op Facebook, maar met meer deelnemers, en met een geheel andere inslag.

   Van de 24 reacties is nagenoeg iedereen zeer enthousiast over de omslag. What to do? Ik heb een aantal varianten ontworpen voor verdere overwegingen.

   Let wel, het boekje is niet groter dan 12 x 18 cm. Ik ken het “Heart of Krishna” boek. Inderdaad een zeer aantrekkelijk boek en het maakt het dat je het wil inkijken.

   Niets staat in steen gegroefd, dus we kunnen nog alle kanten op.

   Thanks again,
   YS
   Raghava, dasabhas

Leave a Reply