Tridandisvami Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja ki jai!

Srila Bhaktivedanta Narayana Gosvami vandana (eerbetuiging)

Namah om visnupadaya radhikayai-priyatmane
Sri-srimad-bhaktivedanta narayana iti namine

Ik breng mijn pranams aan Om Visnupada Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja, die Srimati Radhika zeer dierbaar is.

Sri-Krishna lila kathane sudaksam audarya-madhurya gunais ca yuktam
Varam varenyam purusam mahantam narayanam tvam sirasanamami

Srila Narayana Maharaja is expert in het beschrijven van Krishna-lila. Hij is gezegend met de eigenschappen van grootmoedigheid en zoetheid, en hij is de beste der grote zielen. Omdat hij altijd Krishna’s zoetheid proeft, is hij in staat om die zoetheid aan anderen door te geven. Ik buig me voor hem neer en leg mijn hoofd aan zijn lotusvoeten.

Tridandinam bhakta-siromanim ca sri-krsna padabja dhrtaika-hrdi
Caitanya-lilamrta-sara saram narayanam tvam satatam prapadye

Srila Narayana Gosvami Maharaja, het kroonjuweel der tridandi-sannyasi’s, houdt de lotusvoeten van Radha en Krishna altijd in zijn hart, met name wanneer Krishna Srimati Radhika dient. Hij mediteert diep op Sri Caitanya Mahaprabhu en de diepere redenen voor Zijn verschijnen. Ik buig me neer aan de lotusvoeten van Srila Narayana Gosvami Maharaja, die ontelbare bovenzinnelijke eigenschappen bezit.

Jai Srila Gurudeva1Jai Srila Gurudeva2

No comments yet.

Leave a Reply