Wie is Heer Nityananda?

Nityananda namas tubhyam premananda-pradayine
kalau kalmasa-nasaya jahnava-pataye namah

Ik bied mijn nederige eerbetuiging tot Heer Nityananda Prabhu die de gelukzaligheid van Goddelijke liefde schenkt, die de vuiligheid van het tijdperk van Kali elimineert (uitdrijft), en die de meester van Jahnava-devi is.

~Eerbetuiging tot Heer Nityananda Prabhu~

Wie is Heer Nityananda?

Sri Nityananda prabhu wordt gezien als de oudere broer van Sri Chaitanya Mahaprabhu, wel bekend als Heer Balaram de oudere broer van Sri Krishna. Hij verscheen in het jaar 1474 in het dorp van Ekachakra. Het vieren van de verschijningsdag is voor de toegewijden van Sri Krishna heel belangrijk, omdat zonder de genade van Sri Nityananda het heel moeilijk is om spiritueel vooruitgang te maken.

Degene die de oceaan van het materiële bestaan wil oversteken en zwemmen in de oceaan van bhakti, moet de lotus voeten van Nityananda prabhu aanbidden.

Heilige geschriften concluderen dat een zuivere Guru (geestelijke leraar) niet verschillend is van Nityananda prabhu. Nityananda-tattva is Guru- tattva.
Door de genade van Nityananda Prabhu ontvangt u bevrijding, en niet alleen bevrijding, maar ook prema-bhakti (liefdevolle devotionele dienst tot Sri Sri Radha Krishna). Nityananda Prabhu geeft je entree tot Vrindavan dham, een visum tot Vraja Dham.

In Śri Navadvipa-dhāma-māhātmya zegt Sri Jiva Goswami het volgende over Sri Nityananda prabhu:

visva-rūpa visva-dhāma tumi balarāma
āmi jīva kibā jāni tava guṇagrāma

“O Heer, u bent de vorm van het universum, de verblijfplaats van het universum en Sri Balarāma zelf. Wat weet ik over uw nobele deugden?

tomāra karunā binā gaura nāhi pāya
śata janma bhaje yadi gaurāṅge hiyāya

“Zonder Uw genade zal niemand in staat zijn om Sriman Mahaprabhu te bereiken, zelfs niet als deze persoon Sri Gauranga gedurende honderden geboortes aanbidt in zijn hart”.

Nityananda Prabhu ki jai !
Nitai Gaura Hari Bolo !

No comments yet.

Leave a Reply