Standhouder en gastoptreden op het Gandhi Festival te Utrecht (Vleuten)


Geachte heer/mevrouw,

Op zondag 2 oktober 2011 is er helaas geen spirituele bijeenkomst in ons centrum in Den Haag (Scheveningen).

Bhakti Holland is op 2 oktober 2011 aanwezig op het Gandhi Festival ‏te Utrecht (Vleuten).

Hierdoor komt het zondagprogramma van 2 oktober 2011 te vervallen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer 06-22993188 (vraagt u naar Damodara Das).

Met vriendelijke groet,

Damodara Das

Gandhi_Flyer_Kleur_definitief[1]

Locatie routebeschrijving

One Response to Standhouder en gastoptreden op het Gandhi Festival te Utrecht (Vleuten)

 1. dewanand October 19, 2011 at 5:01 pm #

  Lezing Hindoestaanse immigratie in Nieuwegein,
  zondag 4 juni 2006

  Offeraar Dewanand
  Offercode wfor1202
  Offerdatum 11 september 2006
  Plaats Nieuwegein

  Onze voorouders komen uit India. Dit is iets wat wij nooit moeten vergeten. Wij zijn met hart en ziel voor eeuwig verbonden aan India, vooral door onze cultuur en geloof.

  Gedurende de periode tussen 1873 en 1917 vertrokken ongeveer 34000 Brits-Indiërs als contractarbeider naar Suriname. Volgens schattingen zijn er tussen de periode 1834 tot 1937 ongeveer 30 miljoen mensen uit India geëmigreerd naar tientallen koloniën, om daar te werken. Er woonden toen ongeveer 300 miljoen mensen in India. Twintig procent vestigde zich voorgoed in het land waar zij gingen werken. Enkele van deze landen zijn Burma, Sri Lanka, Malaya, Mauritius, Brits-Guyana, Natal en Trinidad.

  Surinaamse planters hadden de Nederlandse regering verzocht om arbeiders uit India, China en Indonesië te halen, omdat de slavernij op 1 juli 1863 was afgeschaft en er een tekort aan werkkrachten was ontstaan op de plantages. In 1870 sloot het Nederlandse koningshuis een overeenkomst af met Engeland, dit was het zogenaamde Koelietractaat. Koningin Victoria bekrachtigde dit contract op 10 februari 1872.

  In India waren er tegenstanders van de emigratie van werknemers uit India. Een van deze nationalisten was Gopal Krishna Gokhale. Hij noemde het een vorm van dwangarbeid en vond het niet goed dat Indiërs naar een vreemd land gingen, om te werken. Ook Mohandas Gandhi was een tegenstander van deze emigratie uit India. Hij slaagde erin om het totaal stop te zetten. Hierdoor zorgde Gandhi ervoor dat Hindoestanen overal in hun nieuwe thuisland een minderheid werden en minder politieke macht kregen. Als de immigratie uit India door was gegaan tot op heden, dan zouden Hindoestanen in Suriname nu een meerderheid zijn en dan zou er meer vrede en welvaart zijn in dit land. Hierom heeft Gandhi onze toekomst, als Hindoes behoorlijk verslechterd.

  Bron: Kritisch Podium Dewanand
  http://www.dewanand.com/wfor1202.htm

  noot
  Wij afstammelingen van Indiase kontraktanten moeten Mohandas Gandhi dus niet eren omdat hij onze vernietiger is, door de immigratie uit India stop te zetten. Hierom zijn wij nu minderheden in alle ex kolonien die nu door negers gedomineerd worden en die ons discrimineren en verjagen.

  dewanand

Leave a Reply