Uitnodiging grootse Divali Festival La Riviera Lounge Rotterdam met Devi Chitralekha Ji uit India

Beste mensen,

Hierbij nodigen wij iedereen uit voor een grootste Divali viering op vrijdag 20 oktober in La Riviera Lounge met Devi Chitralekha Ji uit India. Lakshmi puja en Govardhan puja zal worden gedaan onder begeleiding van pt. Brahmrishi S. Tewarie. De avond zal worden opgeluisterd met prachtige kirtan en lezing van Devi Ji, klassieke dans, diverse puja’s, chappan bhoga en een speciale gast! Gratis ENTREE, parkeren en vedische maaltijd voor iedereen! Vanwege de grote belangstelling is reserveren vooraf noodzakelijk. Dat kan door een mail te sturen naar info@bhaktiyogacenter.nl of een app bericht naar 0686663369.

Dipavali betekent een tijd van blijdschap. Toen Heer Rama Ravana versloeg en Ayodhya bereikte, werd daar een groot Dipavali festival gehouden. Sri Vamanadeva wou Bali Maharaja bedriegen. Hij bedroog hem niet; Hij gaf juist Zijn genade, hoewel het leek alsof Hij Bali Maharaja aan het bedriegen was. Toen Bali Maharaja een zegening werd aangeboden door de Heer, verzocht hij Heer Vamanadeva, “Blijf altijd in mijn huis.” Op deze manier werd de Heer zelf bedrogen. Heer Vamana was erg blij, en Hij stemde in om daar voor altijd te blijven. Uit grote vreugde vroeg Bali Maharaja toen aan al zijn metgezellen om een Dipavali festival te houden; dat was de eerste Dipavali. Toen Krsna Duryodhana had verslagen en terugkeerde naar Dvaraka, werd daar ook een Dipavali gevierd.

Heer Krsna Zelf, samen met Moeder Yasoda, Nanda Baba en alle andere Vrajavasi’s, kwamen hier en vierden dit festival met hun eigen handen. Met andere woorden, zij zelf offerden dipa (een aangestoken stukje katoen gedrenkt in ghi) en leverden vele andere diensten.

Divali betekent ook ‘licht’. Als er geen bhajana van Krsna is, dan is er duisternis, en in het Krsna Bewustzijn is er licht. Wij vieren deze ceremonie teneinde het duister op te geven en om het licht van bhakti, zuivere toewijding, te brengen. Dit is dezelfde viering. Ware vreugde komt van het spelen van karatala’s en mrdanga’s. Als men dit hoort, en als maya het hoort, gaat maya onmiddellijk weg. Sri Caitanya Mahaprabhu bracht de sankirtana beweging naar deze wereld om maya te verdrijven. Sri Krsna en Sri Caitanya Mahaprabhu doen dit Zelf, en wij dienen te trachten Hen te volgen.

BYC Devi Chitralekha Ji Divali 20102017AK

BYC Devi Chitralekha Ji Divali 20102017DEF

BYC Devi Chitralekha Ji Divali 20102017NEW

One Response to Uitnodiging grootse Divali Festival La Riviera Lounge Rotterdam met Devi Chitralekha Ji uit India

  1. Poonam September 25, 2017 at 4:20 am #

    Sir i am heartly to see this pooja plz send me ticket

Leave a Reply