Sri Srimad Bhaktivedanta Muni Maharaja Europe Tour 2018

Alle eer aan Srila Gurudeva!

pṛthivīte āche yata nagarādi-grāma
sarvatra pracāra haibe mora nāma

‘In iedere stad en ieder dorp over de hele wereld zal het chanten van Mijn heilige naam worden gehoord’, zei Heer Caitanya (Caitanya-bhāgavata, Antya 3.255).

Op deze zeer bijzondere dag, de verdwijningsdag van onze zeer geliefde Srila Gurudeva Śrī Śrīmad Bhaktivedānta Nārāyaṇa Gosvāmī Mahārāja en verschijningsdag van Śrī Śrīmad Bhaktivedānta Vāmana Gosvāmī Mahārāja kondigen wij de HAPPY NEW YEAR Tour 2018 van Sri Srimand Bhaktivedanta Muni  Maharaja aan.

Deze zal plaats vinden van  31 december 2017  t/m 22 januari 2018.  Naast de genade van onze Guru varga wordt deze Tour mede mogelijk gemaakt door onze Europa, USA en Canada netwerkleden die wij bedanken voor hun steun en deelname. In Nederland zullen de programma’s plaats vinden in Bhakti Yoga Center Rotterdam,  Sri Nanda Devi Mandir Vlaardingen , Sri Krishna Mandir Den Haag,  Sewa Dhaam Den Haag,  Sri Shiva Mandir Arnhem,  Sri Dutcheswar Dhaam Utrecht. Overige deelnemende Mandirs zijn: België – Indian Cultural Center Brussel,  Duitsland -  Sanatan Hari Om Mandir Keulen en Aasamai Mandir Frankfurt en Sicilië – Shiv Shakti Mandir Catania.

Om het nieuwe jaar in te luiden zal er op maandag 1 januari een grootse Vuurceremonie plaats vinden in onze Bhakti Yoga Center Rotterdam.   Het programma overzicht van deze prachtige Tour staat vermeld op de Flyer.  Hierbij nodigen wij iedereen uit om met familie, vrienden en kennissen  deel te nemen aan de programma’s  en gebruik te maken van de mogelijkheid om Satsanga te doen en te ervaren wat echtheid, harmonie en vrede betekent.

 

BYC 2018 new year programs muni maharaj

Over Muni Maharaja

Sripad BV Muni Maharaja werd geboren in 1973, in een Gaudiya Vaisnava familie in Orissa, India. Zijn ouders waren zeer verheven Vaisnava’s. Door hun genade heeft hij sinds zijn kinderjaren diepe indrukken opgedaan met betrekking tot het Krsna bewustzijn. Hun huis was niets anders dan een Math waar arati’s, kirtan’s, het lezen van Purana’s en het Bhagavatam etc., het hele jaar door plaatsvonden. Vele zeer verheven Vaisnava’s kwamen daar regelmatig, zelfs zonder formele uitnodiging. Daarom had Maharaja vanaf het prille begin van zijn leven de kans om deze Vaisnava’s te dienen.

Bhagavad-gita Zoals Ze Is

Toch trok op twaalfjarige leeftijd, Srila A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada’s Bhagavad-gita Zoals Ze Is (die in het Oriya vertaald was door Srila Gour Govinda Swami Maharaja) hem aan tot de wereldwijde beweging van Sri Chaitanya Mahaprabhu.

Muni Maharaja kwam in 1986 in aanraking met ISKCON. Hoewel hij sinds vijfjarige leeftijd bhakti-yoga aan het beoefenen was, werd hij in 1986 lid. In die tijd adviseerde zijn oudere broer, die zich al eerder had aangesloten bij ISKCON, hem om strikt minimaal 16 ronden per dag te chanten en om Ekadasi in acht te nemen, wat hij vervolgens ook deed. Zelfs als student op school en universiteit, waar hij vele uren moest spenderen aan studie om zijn loopbaan als een goede student in stand te houden, veronachtzaamde hij zijn spirituele beoefening nooit. In die periode verzorgde hij een ISKCON Namahatta centrum in zijn dorp.

Onmoeting met Srila Gour Govinda Maharaja

Na een paar jaar kon hij zijn leven van materiële educatie niet meer voortzetten. Daarom gaf hij zijn studie, huis en dorp op, en kwam hij in 1991 tot de lotusvoeten van zijn vererenswaardige Gurudeva Srila Gour Govinda Swami Maharaja. Srila Gour Govinda Swami Maharaja stond bekend als een siddha Vaisnava onder de Gaudiya Vaisnava’s in Orissa. Muni Maharaja nam eerste initiatie (Harinama) van hem, wat hij als niet minder dan diksha beschouwde voor de rest van zijn leven. Vanaf dat moment stond hij bekende als Krishna Prasad Das Brahmacari. Hij werd een fulltime toegewijde die in de Sri Sri Krishna Balarama Tempel van ISKCON verbleef, onder begeleiding van Srila Gour Govinda Swami Maharaja. Hij werd onderdeel van de reizende sankirtana beweging en verspreidde duizenden boeken van Srila Prabhupada. Hij sloot zich ook aan bij de padayatra en namahatta programma’s en reisde door heel Orissa in die tijd.

Srila Gour Govinda Swami Maharaja was erg hartelijk voor Krishna Prasad Das Brahmacari en gaf hem vaak zijn persoonlijke dienst. Srila Gour Govinda Swami Maharaja gaf hem vele malen de persoonlijke instructie om Sriman Mahaprabhu’s missie te prediken in Orissa en Engelssprekende landen. Hij droeg hem ook op om Vaisnava liedjes te zingen. Door Srila Gour Govinda Swami Maharaja’s genade was hij in staat om erg moeilijke klassieke melodieën uit Orissa te zingen en om instrumenten te bespelen zonder dit geleerd te hebben in een muziekschool of via een leraar.

In 1995 was hij verantwoordelijk voor een afdeling genaamd “ISKCON Educational Services” om te voorzien in spiritueel onderwijs op scholen en universiteiten. Dit programma was erg heilzaam voor de misleide jeugd. Velen van hen raakten verlicht en wijdden in de lijn van de Gaudiya Vaisnava Beweging vrijwillig hun levens toe aan het verspreiden van dit spirituele bewustzijn binnen de samenleving. Vele onderwijsdeskundigen en ministers waardeerden dit predikprogramma en het was een populaire dienst binnen de maatschappij. Van tijd tot tijd deelde hij grote hoeveelheden prasadam uit aan vele arme en verwaarloosde kinderen; soms op straat, soms in dorpen en soms op scholen. Dit was een erg geslaagd programma en vele leiders van de maatschappij waardeerde het en droegen bij aan dit voedselverspreidingsprogramma.

Zijn Siksa & Sannyasa Guru—Srila BV Narayana Goswami Maharaja

Nadat Srila Gour Govinda Swami Maharaja aprakat-lila betrad in 1996, werd hij via één van Zijn intieme discipels, Srimati Jagatmohini Devi Dasi, geleid naar de goddelijke associatie van de Grote Vaisnava Acarya Zijne Goddelijke Genade Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Goswami Maharaja. Mataji Jagatmohini Devi Dasi was niet alleen zeer dierbaar tot HDG Srila Gour Govinda Swami Maharaja, maar in die tijd stond ze ook aan het hoofd van de Namahatta afdeling op last van Zijn Goddelijke Genade waar zelfs brahmacari’s met respect onder haar leiding werkten. Vervolgens sloot Sripad Muni Maharaja zich aan bij de Gaudiya Math, wat een zeer oude toegewijde beweging is in de lijn van Sri Caitanya Mahaprabhu. Erg genadevol gaf Srila Gurudeva hem tweede initiatie (diksha) en later, in 2004, werd hem Sannyasa gegeven teneinde de toegewijde beweging over de hele wereld te verspreiden. Muni Maharaja richtte een paar centra op in India en het buitenland. Hij legde er de nadruk op om kleine groep gekwalificeerde toegewijden te stichten in plaats van een hoop tijd en energie te steken in het vergaren van een grote menigte van ongekwalificeerde mensen.

Het Brengen van de Boodschap van Gaura naar Orissa, Bengalen en het Buitenland

Muni Maharaja heeft veel ongeëvenaarde kwaliteiten op het gebied van het produceren an toegewijde muziek. Hij heeft honderden traditionele liedjes gecomponeerd, wat over de hele wereld gewaardeerd wordt. Hij heeft stem en muziek verleend aan meer dan tien toegewijde albums, die duizenden toegewijden over de hele wereld inspiratie geven. Zijn albums zijn er in de Oriya, Bengali, Sanskriet en Hindi talen. Hij heeft zijn standaard neergezet bij het maken van die albums. Zonder dat hij enige opleiding heeft genoten in de muziek van een deskundige of leraar ko hij zijn zangtalent en talent voor het maken van de muziek voor elkaar krijgen.

Hij gelooft dat dit talent hem geschonken is door zijn Guru en Krishna. Vandaag de dag reist hij op grote schaal door westerse landen evenals in India en predikt hij de boodschap van Srimad Bhagavad-gita en Srimad Bhagavatam op last van zijn twee Gurudeva’s. De specialiteit in zijn prediking is dat hij kan spreken en zingen naar gelang het onderwerp, wat een aantrekkelijke ambiance schept voor het publiek. Hij geniet zijn voorkeur om de toegewijde onderwerpen op een muzikale manier te presenteren in plaats van het slechts leveren van een lezing, wat helpt om de wankele geest te beheersen. Hij heeft een aantal toegewijde boeken vertaald en gepubliceerd in de regionale taal.

Muni Maharaja heeft 12 jaar lang gezorgd voor zijn eigen predikcentrum Sri Gour Govinda Gaudiya Ashram. Na de aprakat-lila van Srila Gurudeva Bhaktivedanta Narayana Goswami Maharaja eind 2010, is het in de daaropvolgende jaren moeilijk geworden voor hem om de Ashram te onderhouden vanwege zijn gescheidenheid en verbleef voornamelijk in Sri Vrindavana Dham. Daarom besloot hij begin 2012 om in Vraj Mandal te verblijven.

Op dit moment blijft hij daar doorgaan met het inspireren van mensen met zijn predikactiviteiten en zijn diepe devotionele liederen, die zijn typische kenmerk zijn geworden voor het plezier van Sri Sri Radha Krishna en zijn Guru-varga’s.

Vertaling: Janaki Natha Das

No comments yet.

Leave a Reply