Uitnodiging Maha Shiva Puran Rudra Yagje Shri Krishna Mandir Den Haag 30 december 2018 t/m 9 januari 2019

“Heer Śiva is gemanifesteerd door de goddelijke wens van de Allerhoogste Heer. Het begrijpen van śiva-tattva (de oorsprong van Śiva) is daarom essentieel, wil men zich het diepere doel van het menselijk leven en haar relaties realiseren.

Heer Śiva is een persoonlijkheid met vele vormen en namen, zoals Śaṅkara, Śambhu en Maheśa. Hij is eeuwig gesitueerd in zijn originele vorm als Gopīśvara  en in die vorm bewaakt hij de ingang naar dat wat het meest belangrijke is; ons transcendentale leven. Door zijn eigen onzelfzuchtige toewijding,  begeleidt deze zachtaardige en mysterieuze figuur geduldig diegenen, die het pad naar het Absolute doorkruisen, ze daarbij verzekerend van een veilige doortocht door alle stadia van devotie”.

Srimad Bhagavatam (12.13.16):

Nimna-gānāṁ yathā gaṅgā
Devānām acyuto yathā
vaiṣṇavānāṁ yathā śambhu
purāṅānām idam tathā

“Net zoals de Gangā de grootste onder alle rivieren is, Heer Acyuta (Krsna) de allerhoogste onder de goden is en heer Śambhu (Śiva) de grootste onder de Vaisnavas is, zo is Srimad Bhāgavatam de grootste onder alle Purānas”.

Śiva Tattva:

“Śiva staat zeer dicht bij Krsna, is Hem erg dierbaar en hij is niet verschillend van Hem. Probeer hem altijd te eren, want hij is Krsna’s grootste toegewijde”.

No comments yet.

Leave a Reply