Uitnodiging Sri Baldeva Purnima donderdag 15 augustus 2019 van 19:00 uur – 22:00 uur

Lieve toegewijden en geinteresseerden,

Srila Gurudeva: “De bron van alle levende wezens is Baladeva prabhu. In Vraja zijn de jiva’s gemanifesteerd uit de oorspronkelijke Baladeva. Zij zijn nooit naar deze wereld gekomen. Zij hebben Radha en Krishna altijd gediend in madhurya rasa of sakhya rasa.

Van Baladeva komt Mula Sankarsana in Dvaraka. Asanka (ontelbare) jiva’s komen uit Baladeva in zijn vorm als Mula Sankarsana en zij dienen Dvarkadhisa en Mathuresa Krishna op zoveel manieren. Uit Mula Sankarsana komt Maha Sankarsana in Vaikuntha. Hij manifesteert daar de mukta-jiva’s en eeuwig dienen zij Rama, Nrsimha, Kalki, Vamana, Narayana en alle andere svansa-incarnaties.

Uit Maha Sankarsana komt Karanodakasayi Vishnu in het tatastha gebied en Hij manifesteert de tatastha-jiva’s. Onder hen raken sommigen bevrijd van maya en sommigen worden baddha-jiva’s (geconditioneerde zielen). Op deze manier zien we dat alle soorten levende wezens uit Baladeva zijn gekomen”.

Sri Baladeva prabhu ki jaya! Srila Gurudeva ki Jaya!

Wij hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op deze gunstige dag!

No comments yet.

Leave a Reply