RADHARANI DIE DE DIENST VAN GURUDEV NEEMT…

Op een dag was mijn Geliefde Gurudev Nitya Lila pravista Pujyapada Bhakti Vedanta Vaman Goswami in Puri. Hij verbleef in de Nilachal Gaudiya math en hield een festival… Op een nacht terwijl Hij aan het slapen was, verscheen Srimati Radharani in zijn droom en vertelde hem zoetjes – “Mijn lieve toegewijde! In de Tempel van Tota Gopinath, ben Ik erg verdrietig, aangezien een van Mijn favoriete blauwe dhupatta (deel van een sari) is gescheurd en de pujari Mij toch steeds diezelfde kleding aandoet, en dus voel Ik me ’s nachts verlegen om met Mijn sakhi’s mee te gaan in die jurk… Dus wil je alsjeblieft een nieuwe jurk voor Mij maken en die offeren aan de Tota Gopinath tempel.”

Snel daarna werd Gurudev vroeg in de ochtend wakker en zei tegen zijn discipels dat ze onmiddellijk een heel mooie jurk voor Radharani moesten kopen in de beste winkel van Orissa. Snel daarna ging Gurudev naar de Tota Gopinath Tempel en vroeg de pujari om zijn geschenk voor Radharani te accepteren en Haar onmiddellijk die nieuwe jurk te laten dragen. Snel daarna kleedde de pujari Radharani aan in die nieuwe kleren en Gurudev en alle discipelen waren blij om goddelijke Darshan van Radha Gopinath te nemen…

De pujari bracht toen de oude blauwe jurk en gaf deze aan Gurudev as prasadi zegeningen van Radharani…. Snel daarna nam Gurudev het aan en openende de blauwe dhupatta en zag een groot gat in de dhupatta; hij was gescheurd… Zodra Gurudev het zag werden zijn ogen gevuld met oneindige tranen van zoetheid… Hij begon overvloedig te huilen, en zei “Oh..! Thakurani! Er zijn zoveel toegwijden in Puri, maar toch ben Je zo genadig voor deze bedelaar van Jou… Hoe genadig ben Je, en ik ben zo fortuinlijk dat Je mij gekozen hebt voor deze dienst.” Weer begon Gurudev te huilen al seen klein kind, zijn stem stokkend  terwijl hij die prasadi jurk in zijn hand hield en keer op keer Radharani bedankend en herinnerend…!!

Vertaling: Janaki Nath Das

No comments yet.

Leave a Reply